Andorra 2006


Jak je zvykem v zimě se spřádají plány kam vyrazit. První verze byla severní Evropa. Kluci jsou však zimomřiví a já po loňském deštivém Skotsku jejich návrh na teplou expedici přivítal. Začali jsme se zaobírat myšlenkou na výpravu do Andory, kam jeden z nás, Standa, předloni nedojel.Slovo dalo slovo a rýsuje se sestava. Bral jsem to s rezervou, jelikož vím, jak jsou vždy všichni nažhavení a pak jsme Skotsko jeli ve dvou, ale světe div se nikdo neodpadl. Den D byl stanoven na 10.6.2006.

9.6.2006

Jižní křídlo, Pavel BMW 1150 GS a Honza na Hondě Varadero, ke mně do Tachova doráží okolo 21:00, něco pojíme a popijeme a jdeme na kutě.

DEN 1.

10.6.2006

Ráno nás doplňuje Franta na Varaderu a Milan na BMW 1100 GS. Na Agipu před Rozvadovem nás na devátou čeká Standa na Africe Twin, takže se mnou na BMW 1150 GS jsme komplet. Jelikož jsme to s Budějovičákama včera moc nenatáhli, hlava moc nebolí a můžem razit k cíli první etapy, kterým je Bodamské jezero. Jelikož jsem pořídil GPS, jsem zvolen vedoucím výpravy. Bláhovci si mysleli, že to ovládám. Já to pojal stylem škola hrou a tak také první etapy vypadali. Po prvních dílčích neúspěších jsem se začal zlepšovat a tak, až na pár návštěv vilových čtvrtí a následného hledání správné trasy, to bylo bez problémů a okolo 18. hodiny jsme spočinuli v kempu na břehu jezera. Najeli jsme asi 470 km a dálnici jsme se vyhýbali jak čert kříži. Spotřeba okolo 6l.

DEN 2.

11.6.2006

V noci mě bolela hlava jak střep, ale zdravotní bratr Faňas mi podal brufínek a vše bylo ok. Snídaně, balení a razíme. GPS se nehodlá vzpamatovat z mých včerejších hrátek, kdy jsem ji z nedočkavosti vypnul při výpočtu, a já propadám depresi a vyrážíme podle mapy na Vadůz. Při prvních navigačních problémech u Bad Ragaz mi Pavel vnukl myšlenku na několikanásobný restart GPS a ona kupodivu naskočila. A tak jedem na St.Martin po parádní horské cestě, na jejímž konci je stylová restaurace. Po kávě jedem zpět a pak na Chur a do Davosu. Za Davosem zjišťujeme, že nás to táhne na vlak, a tak se vracíme do Davosu a přes Flugela pass, kde se poprvé válíme ve sněhu, na placený tunel do Livigna, kde tankujem za neuvěřitelných 0.98EUR. Cílem je kempík za Bormiem. Motorky fachaj a na počítadlech je asi 820km. Jídlo a pivko je samozřejmostí.

foto:



 ↑↑ nahoru ↑↑